Vi elsker vores firbenede venner her i Danmark, og der er nu heller ikke noget bedre end at dele tag med en sød hund. Der er nye hunde at spotte i gadebilledet lige nu, men danskerne holder stadig fast i deres favoritter.

I denne artikel har vi samlet de 5 mest populære hunderacer, som er danskernes favoritter lige nu.

1. Den franske bulldog

Det kommer måske ikke som nogen overraskelse, at denne lille humørspreder er en favorit blandt mange. Den franske bulldog er de seneste år blevet en af de mest købte hunderacer i hele Danmark, og det er der god grund til. Den franske bulldog er følsom, rolig, venligsindet og så er den en skøn familiehund.

2. Den engelske bulldog

Den klodsede men bedårende engelske bulldog er måske ikke en af verdens mest intelligente hunde, men den er god som dagen er lang. Hunderacen er kærlig, tålmodig og elsker det rolige hjemmeliv, hvor man kan dase dagen lang. Det kræver godt med tålmodighed at træne en engelsk bulldog, men det kan sagtens lade sig gøre. Læs om engelsk bulldog her og bliv klogere på hunderacens personlighed.

3. Bomuldshunden

Bomuldshunden er måske den hunderace, som har vundet flest hjerter her i 2022. Vi i Danmark er vilde med denne silkebløde racehund. Bomuldshunden er særlig populær, da racen er fuldkommen allergivenlig. Derudover er denne legesyge hund vild med familielivet og trives storartet blandt børn, som gerne vil lege med den.

4. Golden Retriever

En golden retriever har været en favorit i mange år, og dens højtstående plads på listen over hundefavoritter er urokkelig. Denne rolige selskabshund kan komme godt ud af det med hvem som helst. En retriever er en godsindet, loyal og nærværende familiehund, som elsker lange gåture i naturen og middagslure under solen. Hvis du kan leve med en hund, som fælder forholdsvis meget, så vil du elske en golden retriever.

5. Shih Tzu

Shih Tzu er endnu en nuttet lille selskabshund, som er populær her i Danmark. Shih Tzu er en udadvendt familiehund, som elsker selskab fra andre kæledyr. Du kan sagtens have en Shih Tzu der hjemme sammen med andre hunde eller endda en kat. Racen kræver en del pelspleje med børstning og klipning, men ellers er hunderacen nem at bo med.