Danskerne er nogle af de mest aktive mennesker i verden, når det kommer til sport. Faktisk siger næsten halvdelen af alle danskere, at de regelmæssigt deltager i en eller anden form for fysisk aktivitet eller sport.

Det er næppe overraskende, når man tænker på, at Danmark har nogle af de bedste faciliteter og infrastrukturer til sport i verden. Landet er hjemsted for et stort antal atleter i verdensklasse, og der er masser af muligheder for folk i alle aldre og med alle evner for at dyrke sport.

Der er en lang række sportsgrene, der er populære i Danmark, herunder fodbold (soccer), håndbold, cykling, sejlads og tennis. Danske atleter har haft stor succes i mange forskellige sportsgrene gennem årene, herunder at vinde Olympiske guldmedaljer i sejlads, roning og kanosejlads.

Danskerne er også meget passionerede omkring deres landsholdssport, især fodbold. Det danske fodboldlandshold har kvalificeret sig til VM i fodbold fem gange og er tre gange nået til kvartfinalen.

Cykling er en anden populær sport i Danmark, og landet har en stærk tradition for at producere cykelryttere i verdensklasse. I de seneste år har danske cykelryttere haft særlig succes i Tour de France, hvor ryttere som Bjarne Riis og Jakob Fuglsang har vundet etaper og båret den gule trøje.

Danmark er også hjemsted for nogle af verdens bedste golfspillere, bl.a. Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen.