Der er mange familier, der beslutter sig for at anskaffe sig et kæledyr. Kæledyret passer ofte ind i familien på en helt naturlig måde, hvor den kommer til at indgå i hverdagslivet. De mest populære kæledyr er hunden og katten, men også mindre dyr såsom dværg hamster, hamster og kaniner har en plads i mange danske hjem. Overvejer du, om din familie også skal have et kæledyr, så se mere her. Kæledyr kan få stor betydning for jeres barn trivsel og udvikling.

Menneskets bedste ven

Hunden bliver ofte opfattet som menneskets bedste ven, hvilket også er med god grund. Hunde er ofte meget loyale overfor deres ejere, og afhængig af race, kan de være meget oplagte som familiehunde. Det kan imidlertid være svært at vælge hvilken hund man gerne vil have, da forskellige hunde har forskellige egenskaber. Cocker spaniels er for jer, der gerne vil have en hund med skønne og hjertevarme egenskaber. Cocker spaniel er oplagt som familiehunden da den er meget tolerant og overbærende i sit væsen. Når man har hund, skal man sørge for, at hunden bliver luftet jævnligt. Hunde har brug for at røre sig. Det er ofte også en fordel for hundeejeren, der samtidigt får noget motion. Hvis man arbejder længe, kan det være rigtigt godt at købe en hundelem, så hunden kan gå ind og ud af haven.

Katten er dens helt egen herre

Hvor hunde ofte er meget loyale og trofaste overfor deres ejere, er det lidt noget andet med katten. Katten vil ofte også være loyal og kan være meget kærlig, men den vælger selv, hvornår den vil være det. Katten har mange fine egenskaber, og er bl.a. et oplagt kæledyr, hvis man ikke har tid i hverdagen til at gå ture med en hund. Derudover er det et lidt mindre dyr, der kræver mindre end hunde. Man taler ofte om, at man er enten et hundemenneske eller et kattemenneske. Katte kan være meget forskellige både afhængig af race, men også bare fra kat til kat. Nogle katte vil være meget kontaktsøgende overfor både ejer og ejerens gæster. Andre katte vælger 1-2 personer, som den ønsker at have noget med at gøre, og så ignorerer den andre mennesker. Katte har den helt store fordel, at de kan løbe frit ude. De fleste katte vender hjem igen, da den har et tilhørsforhold til dets hjem.

Gnavere

Der er mange, specielt børnefamilier, der vælger at købe en kanin, dværg hamster, hamster eller andre gnavere. De små dyr er oplagte som dyr for børn, da de ikke kræver så meget. Samtidigt kan de stå på værelset og blive barnets ansvar. Barnet kan lære noget om, at man skal passe på dyrene og derfor f.eks. rense buret flere gange ugentligt osv. Gnavere befinder sig ofte i et bur, og så kan de tages ud, så man kan nusse med dem. De er også kærlige væsener, der ofte siger små søde lyde og kan give stor glæde til både børn og voksne.