En hund kan bringe familien sammen og skabe nærvær og hyggelige stunder. Men at finde den rette hund til familien kan være en vanskelig opgave. Især hvis familien består af flere børn, er dette også noget, der bør tages hensyn til i forbindelse med processen i at finde en hund. Her kan du læse om de mest børnevenlige hunde og få inspiration til, hvilken hund netop din familie skal vælge.

Hvilke hunderacer er bedst til børn?

Børn har stor glæde af at vokse op med en hund, som kan give dem kærlighed i lange baner og en masse sjov leg. Børnene kan også lære, hvordan man tager ansvar og viser omsorg for andre. Det er derfor vigtigt at finde den rette race, så disse ønsker kan blive opfyldt. Man bør derfor også overveje, hvilken race ville passe bedst ind hos jeres familie. Nogle hunderacer har instinkter af natur, som ikke altid kan være rare, for børn at omgås med. Dette bør der tages hensyn til, såvel som at finde en hund med god tålmodighed.

En labrador er altid et populært valg i mange hjem. Den er af væsen meget samarbejdsvillig og tålmodig, derudover er den også kontaktsøgende og god. Hvilket er nogle vigtige faktorer at have i baghovedet, når man som børnefamilie vælger hund. En race, der minder meget om labradoren, er en Golden retriever, som også er særdeles familieorienteret.

En god familiehund

Hvis i derimod går efter en sød race, er der også racer som; puddel eller malteser, der er et hit hos mange familier. En lidt mindre kendt race, men til gengæld super familievenlig og enormt sød, er en Dogue De Bordeaux. En Dogue De Bordeaux er den søde, aktive og børnevenlige hund, som stammer fra Frankrig. Se mere om de kærlige dogue de bordeaux her.