Om du er ung eller gammel, er en hund et dejligt selskab, og du vil aldrig føle dig alene sammen med en hund.

 

Hvis du gerne vil have en lille selskabshund til at nusse med i sofaen, er en hund af racen Cavalier King Charles Spaniel et rigtigt godt bud.

 

Cavalier King Charles Spaniel hører til de små hunde, og bliver kun ca. 30 cm høj, og med en vægt på 6-8 kg, er det en rigtig skødehund.

 

Cavallier King Charles Spaniel er selskabelig og elsker at lege. Den er meget kontaktsøgende og tilpasser sig nemt dit aktivitetsniveau.

 

Selv om det er en lille selskabshund, elsker den at komme ud i naturen på en frisk gåtur – det er godt for både hunden og dig.

3 ting du skal tænke over

Inden du går ud og forelsker dig i en hund, er der nogle ting, du bør tænke over.

 

Der følger nemlig både et stort ansvar og et stort arbejde med, når man anskaffer sig en hund.

 

  1. Det kræver tid at have hund – uanset om den er stor eller lille. Gør op med dig selv, om du har tiden, og om du vil bruge tiden på en hund. En lille hund skal nemlig også have motion.

 

  1. Det koster penge at have hund. Den lille hund spiser ikke så meget, at foderet belaster budgettet, men der skal sættes penge af til hundeforsikring og dyrlægeregninger, hvis der på et tidspunkt bliver behov for at få hunden til dyrlæge. Det kan nemlig blive en dyr affære.

 

  1. Det kræver struktur i hverdagen at have hund. Hunden kan godt lide at gå tur på samme tidspunkt hver dag. Du kan derfor ikke lave spontane aftaler, for du har en hund, der venter derhjemme.