Der findes et hav af lækre spisesteder og restauranter rundt omkring i Danmark. Du kan både finde små gadekøkkener til hverdag og fine Michelin restauranter til de festlige lejligheder.

I de større byer er de små gadekøkkener ofte samlet i haller, gamle indkøbscentre, eller under halvtage. I Odense har de indtaget et helt pakhus.

Noma og Geranium

I København findes de to ypperste Michelin restauranter som Danmark har at byde på. Både Noma og Geranium er udsøgte steder at gå hen at spise, hvis det handler om en festlig lejlighed. Dog skal festen planlægges meget god tid i forvejen. Begge steder er booket langt ind i næste år. Desuden skal pengepungen også være i orden, hvis du påtænker at besøge Noma eller Geranium.

Er du mere til et hverdags besøg på et spisested uden ventetid, kan et besøg på Storms Pakhus i Odense være en oplagt mulighed.

Gadekøkkener samlet i et gammelt pakhus

I Odense ligger Storms Pakhus, som i mange år fungerede som et pakhus. En lagerhal, fuld af kasser, i pap og plast, med alskens varer fra store og små firmaer.

I dag er det smukke gamle pakhus omdannet til et sted hvor du kan gå hen og spise. Storms Pakhus byder på en lang række små mad boder, i samme stil som gadekøkkenerne. Du kan finde mad fra Asien, Italien, Amerika og mange andre steder i verden. Fælles for dem alle er det smalle menukort. Hver bod laver kun tre eller måske fem forskellige retter, som de til gengæld laver rigtig godt. Efter maden, som indtages rundt omkring, ved store og små borde, er der dessert i form af kage eller pandekager. Selvfølgelig kan du også få en god kop kaffe. Storms Pakhus har åbent både til frokost og til aften.